26 juni - 15

Publicerat i: Allmänt
 
Nu är det 95 dagar kvar och jag måste erkänna att jag verkligen är dålig på att dokumentera graviditeten. Har inga riktiga bilder på magen. Känns lite konstigt, men å andra sidan så har jag inte haft energi för det heller. Senaste "graviduppdateringen" är att jag nu är sjukskriven 25% och endast jobbar 75%. Det beror på att jag under 2 månaders tid haft foglossning som bara blivit värre, och som pricken över i har min kropp ställt in sig i något stressläge som förvärrar foglossningen och framkallar sammandragningar. Detta stressläge beror inte på yttre stress, typ som mycket på jobbet eller så. Det beror helt enkelt på att jag inte lyssnar på min egen kropp som klart och tydligt bett mig ta det lite lugnare, men jag har ångat på i mitt vanliga tempo med långpromenader, lyfta, välja trappor istället för hiss och kanske inte lagt mig och vilat när jag behövt det.
 
Meddelandet har nu gått fram - jag tar det mycket lugnare nu. Men det är inte alla som är positiva till det...
 
Max älskar att vara ute, men nu är det husse som står för längre promenader. Så när jag går ut med honom är det mest en rastning på innergården eftersom jag inte ens kan gå speciellt långt. Max har börjat inse detta och gör verkligen allt, ALLT, för att få stanna ute liiiiite längre. Att slänga sig på rygg och vägra gå en meter närmare porten är ju en variant. 
 
Idag är jag tyvärr hemma från jobbet. Jag har ignorerat min smärta i två dagar och igår kväll fick kroppen nog. Hade hoppats att smärtan i bäckenet skulle förvinna över natten, som det kan göra. Men jag behövde bara sätta mig upp i sängen imorse för att känna att så var inte fallet den här gången. Sjukt jobbigt.
 
Jag tror inte att jag hade så mycket förväntningar på graviditeten, tror inte ens att jag hade en bild av hur det skulle vara. Hade jag haft en bild av att allt skulle vara helt underbart och som en dans på rosor så hade jag nog deppat ihop vid det här laget. Men nu är jag mer "Jaha, ja men det är väl så här det ska vara." Visst, det är tråkigt eftersom jag nästan fram emot att jobba i sommar (tackar gud för AC) och så ska man gå och bli sjukskriven 25%... Ja, ja. Det finns nog dom som har det värre :)
 
 
 
Visa fler inlägg