Under loppet av ganska exakt sju dagar har jag varit med om två situationer där jag som hundägare känner att folk måste ha en skev bild av hunden och hundägandet. Den första händelsen inträffade förra veckan, jag tänker inte ens nämna den händelsen för jag känner bara att jag blir förbannad igen. Däremot tänkte jag ta upp dagens händelse.
 
Jag står med Max, kopplad. Max sitter snett bakom mig och väntar lydigt på att vi ska gå vidare medan jag pratar med en tjej, inga konstigheter. Rätt vad är skymtar jag en person som närma sig oss ganska fort och böjer sig över Max, för att hälsa. Allt gick så himla fort, det var knappt så att jag hann uppfatta att det hela var "en situation" förrän det drog till i kopplet och jag hör att Max morrar till. En solklar markering från Max som så tydligt han kan säger ifrån. Jag vänder mig om och personen i fråga flyger bakåt, ganska skrämd.
 
Det är det här som gör mig så sjukt irriterad. Vem är denna människa som tar sig rättigheten att kränka min hunds integritetszon?!
Vem är den här personen som tar sig rättigheten att hälsa på min hund utan att först fråga mig om lov?!
 
Vad som gör mig ännu argare är att OM det hade blivit ett nyp i ansiktet hade denna situation blivit en jävla nyhet i lokal media där vi kunnat läsa om en stackars människa som blivit biten av en hund i ansiktet...
Det är DET som gör mig riktigt förbannad.
VART är respekten för Max, vår bästa vän, och för mig som hundägare?!
 
 Världens snällaste och försiktigaste vovve ♥
 
 
Visa fler inlägg